Jarní pesto z kopřiv, medvědího česneku a oříšků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kopřiva
  • 200 g Česnek medvědí
  • 50 g Oříšky piniové
  • 50 g Slunečnice loupaná
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 265.4 mg
  • Vláknina 10267.5 mg
  • Vitamín A 10267.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé jarní kopřivy, listy medvědího česneku a očištěné stroužky česneku pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme kvalitní olej, sůl, pepř, slunečnicové a piniové oříšky. Vše rozmixujeme na jemné pesto.

  • 2

    Dáme ho do čisté sklenice, zalijeme dalším olivovým olejem tak, aby bylo pesto pod hladinou. Dobře sklenici uzavřeme a odložíme do chladničky.

Komentáře k receptu